fbpx

Watercolor
Tattoo

Professionele tattoo artiesten, gespecialiseerd in custom werk.

​Er is een nieuwe trend in Tattoo land: de watercolor tattoo.

Watercolor tattoo

Watercolor is veruit de meest gebruikte spelling uit het amerikaans-engels. De britten spreken van watercolour, en de fransen van aquarelle, wat wij als nederlanders weer hebben overgenomen als de aquarel, oftewel de prachtige effecten die je krijgt als je speelt met waterverf.

– Foto’s

Hoewel schilderen met inkt en waterverf al oeroud is, is het een nieuwe stijl binnen het tatoeëren. En alles wat nieuw is is spannend en zorgt voor vragen. Oók binnen de cultuur van het tatoeëren, waarbij vooral traditioneel werkende tatooïsten kanttekeningen plaatsen bij de watercolor tattoo. 

De kritiek is dat watercolor tattoos binnen korte tijd zouden vervagen of doorlopen en de tand des tijds niet zouden kunnen doorstaan.

Laat ik meteen wat van deze vooroordelen wegnemen. Hoewel je in een watercolor tattoo meer water gebruikt dan in een gewone tattoo: je bent niet wérkelijk aan het aquarelleren, je bootst het effect van een watercolor schilderij na. Je gebruikt dus gewone tattoo-technieken.
Kijk maar naar realistische fullcolor tattoos, die hebben vaak ook geen zwarte lijnen, en zijn met kleurvlakken opgezet. Is daar kritiek over, nee! Maar in principe is een watercolor tattoo hetzelfde.

Niet te licht opzetten

Te licht opgezette kleuren in een watercolor tattoo vervagen uiteraard, maar dat is hetzelfde als bij een te licht opgezette black and grey tattoo, die droogt ook te licht op. De oplossing: niet te licht opzetten. Een goede watercolor- artist zal dit dan ook weten en daar rekening mee houden.

Als je het dan nog niet vertrouwt, kun je om een design vragen voor je watercolor-tattoo waarin zwart verwerkt zit, wat een soort geraamte geeft aan de watercolor tattoo. Niet per se nodig om je tattoo mooi te laten blijven door de tijd heen, maar het geeft extra pit aan je ontwerp, wat altijd mooi is! En daar weet je in ieder geval zeker van dat het zwart nog steeds te zien is als je 85 bent.
Maar om je gerust te stellen, ik heb inmiddels genoeg watercolor tattoos gezien en kleurentattoos zonder zwarte lijnen, die ook na jaren nog steeds schitterend zijn en niets aan kwaliteit hebben ingeboet, waarvan ikzelf het levende bewijs ben. Ook de kleureninkt van nu is niet te vergelijken met de kwaliteit van vroeger. De inkt is nu gewoon veel beter.

Wat helemaal onzin is is dat er perse een zwarte belijning nodig is in tatoeages! De zwarte lijn in de tattoo zou een soort van muurtje bouwen tegen de kleur aan, waardoor de kleur niet zou kunnen uitvloeien. Dit zou nog wetenschappelijk zijn ook. Nou laat die bewijzen maar eens zien dan! Laat ik je uit de droom helpen, er bestaat niet zoiets als een zwarte inkt die muurtjes bouwt in je huid. Kleureninkt kan in de watercolor tattoo uitstekend op zichzelf staan, zonder uit te lopen en te vervagen. Zeker goed gezette watercolor tattoos zijn ook nog na jaren prachtig en vol van kleur. Dus laat je niets wijsmaken!

Ook een watercolor tattoo?

Als jij enorm enthousiast wordt van prachtige kleurige ontwerpen zonder zwarte lijnen, dan kunnen jouw wensen waargemaakt worden. Maar als jij van watercolor tattoos houdt met wat pittige en speelse zwarte lijnen erin, dan kan dat uiteraard ook. The sky is the limit in het ontwerpen van een watercolor tattoo die helemaal naar jouw smaak is. En laten we ons vooral niet tegenhouden door mopperende ouderwetse tatooïsten die het moeilijk vinden om met de veranderingen binnen de tattoo cultuur om te gaan.

Want watercolor tattoos zijn prachtig, met knallende vibrerende kleuren, of juist met heel zachte en subtiele kleuren. Een watercolor tattoo kan heel klein en minuscuul zijn, of juist uitwaaierend over een groot gedeelte van het lichaam. Een watercolor tattoo kan gecombineerd worden met krachtige expressieve lijnen, met heel fijne geometrische figuren, of juist heel schilderachtig zijn. De watercolor tattoo kan supervrouwelijk zijn en elegant, maar ook punky, hoekig en mannelijk. Kortom er zijn geen grenzen aan watercolor tattoos. Je kunt er al je fantasie in kwijt en kiezen voor een meer abstract ontwerp, maar het kan ook een kunstzinnige verbeelding van de realiteit zijn, zoals prachtig uitgewerkte bloemen, vogels, dieren en mensen. Door deze grote verscheidenheid komt het ook dat watercolor tattoos zo aan populariteit winnen. Zelfs mensen die gewoonlijk niet zo van tattoos houden, vinden watercolor tattoos juist wel mooi. Vaak weten mensen niet dat een watercolorstijl ook mogelijk is, en raken ze het bij het zien van zo’n watercolortattoo voor het eerst echt verliefd op een tattoo! Ja, als een tattoo er zo uit kan zien, dan wil ik er ook wel eentje 😉 of meer haha

Laten we daarom de watercolor tattoo de plek geven binnen het tatoeëren die het verdient, een voorname. Net zoals schilderijen gemaakt van inkt en waterverf ook al eeuwenlang in alle culturen zeer gewaardeerd worden.

Tattoo Breda

Waarom kies je ook voor Tattoo Breda?

Tattoo artiesten

%

Custom Work

%

Nazorg

Wil je weten wat jouw tattoo of piercing kost?

Onze artiesten zijn allround maar hebben ook ieder hun eigen specialisatie. Heb je een idee voor een tattoo en weet je wat je wilt? Dan plannen wij graag eerst een oriënterend gesprek met je in zodat we goed je wensen kunnen doornemen. Zo kunnen we een beter beeld vormen en je adviseren over de mogelijkheden. Aan de hand daarvan kunnen we een richtprijs geven. Voor kleinere tattoos hebben we op woensdag en zondagmiddag inloopdagen. Hiervoor kan je bij Sara terecht zonder afspraak.

Vraag direct een offerte aan!

Stuur je bericht via messenger