Sak Yant
Tattoo’s

Zowel met bamboe als machinaal

Wat is een Sak Yant-tatoeage?
De traditionele bamboe tatoeage uit Thailand.สักยันต์ – Sak Yant Sak – betekent “tikken” of “tatoeëren”, en Yant – betekent “Yantra”. Oorspronkelijk afgeleid van het Sanskrietwoord “Yantra”.

Sak Yant
Sak Yants is de Thaise naam voor het tatoeëren van heilige geometrische ontwerpen op de huid. Yant (of Yantra, zoals ze in het westen worden genoemd), boeddhistische monniken of brahmaanse.
– Bekijk foto’s
De Yant-tatoeages zijn door de eeuwen heen ontwikkeld onder invloed van verschillende religieuze filosofieën. De Yantra-ontwerpen die al in Hindu India bestonden, werden door de Thais aangepast toen het boeddhisme uit het naburige India arriveerde.

Waar worden Sak Yant-tatoeages voor gebruikt?

Thailand is voor 98% boeddhistisch met een lange geschiedenis in het geloof in magie en het bovennatuurlijke. Sak Yants worden gezien als de sterkste vorm van bescherming tegen dergelijke krachten. Daarnaast worden ze gebruikt als een persoonlijke Talisman voor het creëren van verandering in persoonlijkheid, levensomstandigheden en het bereiken van doelen.

De geschiedenis van Sak Yant Tattoo

De vier elementen

In het verleden hebben culturen over de hele wereld magische systemen ontwikkeld op basis van de vier elementen waarvan zij dachten dat ze de fysieke eigenschappen van de wereld vormden. Ze zijn, aarde, lucht, vuur en water.

Culturen zoals de oude Grieken, Romeinen en Inca’s, en later de Wiccans en mystici van het Westen, het idee dat deze vier elementen – aarde, water, lucht en vuur – alle materie vormden, was de hoeksteen van filosofie, wetenschap, en medicijnen. De elementen waren “puur” maar konden niet in die toestand op aarde worden gevonden.

Alles bestond uit een combinatie van aarde, water, lucht en vuur. De Indiase traditie volgt dit geloof voor de oude Grieken en beïnvloedde later het Khmer-rijk. Het rijk werd ontbonden in wat nu bekend staat als Thailand en Cambodja. Toen het boeddhisme zijn intrede deed in het Khmer-rijk, werd er een vijfde element toegevoegd: dat van geest of Boeddha.

Honderden jaren lang waren Thaise en Khmer-krijgers bekend en gevreesd voor de magische markeringen die op hun huid waren getatoeëerd. Deze markeringen waren een mix van boeddhistische psalmen en gebeden, en sjamanistische spreuken en tovenarij die de religieuze overgang van het pre-boeddhistische, hindoeïstische tijdperk hadden overleefd en waren opgenomen in het geloofssysteem van de pasgeboren boeddhistische landen.

Wat is een Sak Yant-tatoeage in de wereld van vandaag?

Een Yant is een heilig geometrisch ontwerp dat beschermende krachten en verschillende zegeningen biedt door middel van boeddhistische psalmen en magische formules. De boeddhistische psalmen die in het Thais of Khmer-schrift rond de yant zijn geschreven, staan ​​bekend als ‘Khata’. Een Khata is ook bekend als ‘Mantra’ in een andere betekenis, het woord Mantra is een Sanskrietwoord dat ‘gebed’ betekent.

Tattoo Breda

Waarom kies je ook voor Tattoo Breda?

Tattoo artiesten

%

Custom Work

%

Nazorg

Wil je weten wat jouw tattoo of piercing kost?

De meest gestelde vraag is: Wat kost mijn tattoo of piercing? Dit is van vele factoren afhankelijk. Om een goede vrijblijvende indicatie te krijgen, neem je contact op met ons via het contactformulier, Whatsapp of Facebook. We brengen je dan direct in contact met een deskundige tattoo artist of piercer die jouw wensen zal doornemen. Vervolgens krijg je een indicatie van de kosten voor jouw tattoo of piercing. Doorgaans nodigen wij je uit om even langs te komen zodat we een goede indruk hebben van jouw wensen.

Neem contact met ons op!!!

Stuur je bericht via messenger