Dotwork
Tattoo’s

Professionele tattoo artiesten, gespecialiseerd in custom werk.

Dotwork is een tattoo stijl die de laatste jaren in Nederland in opmars is gekomen. Dotwork wordt hoofdzakelijk gebruikt bij tattoos die met zwarte inkt wordt gezet, ook wel blackwork genoemd. Ook zie je dat dotwork veel gebruikt wordt bij sacred geometry. 

Dotwork
Bij dotwork wordt een tattoo gedeeltelijk of helemaal opgebouwd uit puntjes. De afstand van de puntjes ten opzichte van elkaar bepaald hoe licht of donker een vlak is. Ook zijn er mooie overgangen te maken met dotwork.
– Bekijk foto’s

Aan het eind van de negentiende eeuw werd er al een vorm van dotwork beoefend, namelijk het pointillisme. Bij deze schildertechniek werden stippen ongemengd op het doek geplaatst.

Door stippen van verschillende kleuren naast elkaar te plaatsen werden nieuwe kleuren gecreëerd. Van een afstand zijn de afzonderlijke stippen namelijk niet meer zichtbaar en “mengen” de gekleurde stippen zich met elkaar.

Ben je van plan om een dotwork tattoo te laten zetten? Dan is het verstandig om goed je huiswerk te doen. Veel tatoeëerders zetten tegenwoordig tattoos in deze stijl, maar er is veel verschil in kwaliteit, en de kwaliteit is moeilijk te herkennen voor veel mensen. Door een verkeerd ontwerp, waarbij er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte tussen afzonderlijke delen wordt aangehouden, loopt een tattoo na verloop van tijd “dicht”.. Wees bereid om een stukje te reizen en eventueel een wachttijd te overbruggen. Ook een dotwork tattoo en Mandala tattoo staat de rest van je leven op je lichaam.

Tattoo Breda

Waarom kies je ook voor Tattoo Breda?

Tattoo artiesten

%

Custom Work

%

Nazorg

Wil je weten wat jouw tattoo of piercing kost?

De meest gestelde vraag is: Wat kost mijn tattoo of piercing? Dit is van vele factoren afhankelijk. Om een goede vrijblijvende indicatie te krijgen, neem je contact op met ons via het contactformulier, Whatsapp of Facebook. We brengen je dan direct in contact met een deskundige tattoo artist of piercer die jouw wensen zal doornemen. Vervolgens krijg je een indicatie van de kosten voor jouw tattoo of piercing. Doorgaans nodigen wij je uit om even langs te komen zodat we een goede indruk hebben van jouw wensen.

Neem contact met on op!!!

Stuur je bericht via messenger