fbpx

Handpoked
Tattoo’s

Professionele tattoo artiesten, gespecialiseerd in custom werk.

Handpoked (ook wel ‘handpushing’ of ‘stick and poke’ genoemd) is een traditionele, niet-elektrische tattoo-techniek, waarbij het machine-werk wordt vervangen door enkel handwerk.

Handpoked
Er zijn verschillende technieken (met stokken, tools, grips, tikken of duwen etc), maar de basis van een handpoked tattoo is dat deze handmatig wordt gezet, stip voor stip. De techniek leent zich dan ook uiterst goed voor dotwork; het karakteristieke effect van dotwork in een handpoked tattoo is niet te vergelijken met een machinaal gezette tattoo.
– Foto’s

Elke stip wordt met de hand gezet (gepoket). Voordat de tattoo machine werd uitgevonden, werden alle tattoos in wezen handpoke gezet.

Het resultaat heeft iets organisch en kan ook doen denken aan een vintage foto; ondanks dat de handpoked tattoo erg strak kan worden gezet zie je in de details de handmatigheid ervan, welke de tattoo zo onderscheidend maakt. Een handpoked tattoo vergt iets meer geduld; logischerwijs duurt het zetten met de hand langer dan met een machine. Echter, het unieke effect is zeker de extra tijdsspan waard. De techniek wordt vaak als ‘zachter’ ervaren. Naast dat je niet te maken hebt met het geluid van een machine, is ook de snelheid waarmee het ene ‘prikje’ de ander opvolgt, iets trager, waardoor de huid ruimte heeft om te reageren en te accepteren.

Arlette werkt enkel met de handpoke techniek en maakt in haar ontwerpen (die altijd custommade zijn) veel gebruik van dotwork, open structuren, geometrie (sacred geometry), natuurlijke vormen en structuren, instecten/dieren, planten en symboliek uit verschillende culturen. Zij zet nooit twee keer dezelfde tattoo en maakt van elk ontwerp een unieke, custom-made tekening, welke in overleg met de klant zorgvuldig wordt samengesteld. Een handpoked tattoo geneest sneller, maar het blijven wondjes in de huid, dus een goede nazorg is van net zo groot belang. De hand poked tattoo is in wezen niet anders dan de machine tattoo wat betreft genezing en levensduur; hij zal niet sneller vervagen. Er wordt gebruik gemaakt van hoog-kwalitatieve materialen en met de juiste nazorg heeft de tattoo dus net zo veel kans op een mooi, lang leven als de machine-gezette tattoo 🙂

Tattoo Breda

Waarom kies je ook voor Tattoo Breda?

Tattoo artiesten

%

Custom Work

%

Nazorg

Wil je weten wat jouw tattoo of piercing kost?

Onze artiesten zijn allround maar hebben ook ieder hun eigen specialisatie. Heb je een idee voor een tattoo en weet je wat je wilt? Dan plannen wij graag eerst een oriënterend gesprek met je in zodat we goed je wensen kunnen doornemen. Zo kunnen we een beter beeld vormen en je adviseren over de mogelijkheden. Aan de hand daarvan kunnen we een richtprijs geven. Voor kleinere tattoos hebben we op woensdag en zondagmiddag inloopdagen. Hiervoor kan je bij Sara terecht zonder afspraak.

Neem contact met ons op!!!

Stuur je bericht via messenger